Åredalens fjällgård

Möjligheternas fjällgård


Sommar- eller vintersemester i fjällen, klassresa eller läger i Åre.

Konferens eller företagsevent.

Sommar i Åre

Åredalen med alla områden som edsåsdalen, ottsjö, vålådalen, Åre och Duved erbjuder inte bara vinteraktiviteter. Sommaren är en fantastisk tid att besöka området, vår och höst likaså.

På Åredalens fjällgård bor ni prisvärt i vandrarhemsrum med självhushåll med lagomt avstånd till alla områden inom 10-30 minuters bilfärd. Klasseresor, konfirmationsläger och andra grupper kan hyra hela gården för en uppleveserik vistelse. Fjällvandring, cykling, svamp och bärplockning, forsränning och fjällridning, det finns oändligt med aktiviteter för alla slags nivåer, det är bara ni själva som sätter gränsen. Kontakta oss gärna för inspiration och förslag inför er resa till Årefjällen.

Skolresa till Åre på sommaren

Åre på sommaren är fantastiskt vackert. Ta chansen och upplev riktig fjälluft bland fjällbjörkar och fjälllämlar.  Åre är mest känd som en Sveriges största skidort men när backarna är stängda och snön har smält vaknar byn till liv igen och det är äntligen dags för alla roliga sommaraktiviteter! Att åka med skolklassen på en resa till Årefjällen innebär dagar fulla med äventyr.


Vid Åredalens fjällgård har vi nära till härligt bad i Helgesjön, riktigt bra fiske i Prästfallet och gångavstånd till St Olavsleden som går förbi Ristafallet där Ronja Rövardotter spelades in. I närheten har vi också sjön Norsjön där vi tillsammans med svenska kyrkan kan erbjuda en unik möjlighet att hyra egna kajaker och paddla ut till er egna ö där hela skolklassen kan sova över i vindskydden och mysa tillsammans framför elden på kvällen.


Vinter i Åre

Hyr en egen fjällgård under vinterns högtider.

Välkomna att fira en mysig jul & nyår på Åredalens fjällgård i Årefjällen tillsammans med familj och vänner. Med upp till 60 sängplatser får alla plats.

Brasan är redo att tändas när ni kommer fram och ute ligger massor av gnistrande snö för snölekar tillsammans med barnen.

Åredalens fjällgård erbjuder prisvärt boende för firande med nära och kära. Här lagar ni mat tillsammans i ett välutrustat restaurangkök med stordiskmaskin och en mysig matsal med plats för många. Ni får njuta av stora allrum med öppen spis och barhörna, Tv rum, biljard, pingisrum, en stor skön bastu, tvättstuga och stort torkrum för blöta skidkläder.

Endast tjugo minuter från Åre med hela dess utbud av skidåkning, affärer, och restauranger.

Även skoterleder och längdspår finns i närheten vilket gör att Åredalens fjällgård är ett perfekt alternativ för familjer som vill hitta ett boende där alla kan vara tillsammans.

Varmt välkomna till Åredalens fjällgård för en snövit vintervecka.

Påsklov i Åre

Välkomna till oss på Åredalens fjällgård för er som vill ha ett roligt och prisvärt påsklov i Åre. Åredalens fjällgård är ett bra boendealternativ under påsklovet, istället för att hyra flera småstugor kan ni samla släkt och vänner och fira tillsammans i er egna fjällgård. Även grupper så som konfirmationsläger är välkomen att boka boende under påsk.


Åredalens fjällgård ligger vackert beläget i Hålland, endast tjugo minuter från skidbackarna i Åre. Vår gård är ett populärt resmål under påsken, hemtrevligt inredd med påskpynt och ett fantastiskt kök att laga all påskmat i.

Påsk i Åre är vår favoritsäsong, solen värmer och alla skidbackar i Årefjällen är öppna. Efter en hektisk dag i Åre med härlig skidåkning och shopping är det skönt att komma hem till Hålland, starta bastun, laga god mat tillsammans och diskutera dagens äventyr. 

Åredalens fjällgård erbjuder er bekvämt boende för allt från 20 till 60 gäster, ni får hela gården för er själva med stora ytor, ett riktigt restaurangkök, biljardrum, fina sovrum och bastu. 


Företagsevent

Att åka med företaget till Åre på  sommaren eller vintern blir ett härligt äventyr.

Vintertid med dagar fyllda av skidåkning i Sveriges största skidsystem – Åre. Skidbackarna i Åre erbjuder bra skidbackar både för nybörjare och de mer avancerade skidåkarna. 

I Åre finns det många matställen vid skidbackarna så då är det mysigt att samla ihop arbetsgruppen igen vid lunchtid och äta eller varför inte träffas på en av de många grillplatserna för att njuta den medhavda matsäcken.


Sommartid dagar fyllda med härliga vandringar, cykelpass, ridning eller varför inte prova på zipline eller krypa i spännande grottor.

För er som önskar lite extra roliga aktiviteter har vi ett väldigt bra samarbete med duktiga JoPe Fors&Fjäll.

Det finns gott om serveringsställen i Åre by att slappa på eller hämta energi för nya äventyr. En annan underbar upplevelse i fjällen under er vistelse i Åre är att rida på islandshästar och det gör vi tillsammans med Huså Åreskutans Fjällridning och glada Hannah Johnsson.


Efter en heldag fylld med aktiviteter är det skönt att komma hem till lugnet i Hålland, sätta sig i den varma bastun och spela lite biljard innan det är dags för middag. Det stora restaurangköket är smidigt att använda och det närliggande diskrummet gör att det går snabbt att diska bort efter måltiderna. Här sätter er egen fantasi gränserna. Skapa matlag och bjud varandra på er egna meny. Om orken tryter finns många ställen i Åre som har mat för avhämtning. Eftersom ni har hela gården för er själva kan ni röra er precis som ni vill både inne och ute och ha riktigt härligt tillsammans.

Möjligheten till grupparbeten och andra arbetsrelaterade uppgifter finns de stora umgängesytorna till för. Önskar ni någon speciell utrustring så kontakta oss så ska vi försöka hjälpa till så gott vi kan.åredalens-fjällgård-boende-prisvärt

Sportlov i Åre

Åredalens fjällgård erbjuder er en egen gård perfekt för skolklassen eller ungdomsgruppen som vill åka till Åre under sportlovet. Även ett bra alternativ till den stora familjen och andra grupper som är ute efter ett prisvärt boende för ett härligt sportov.

Närheten till Åre och lugnet i Hålland är en perfekt kombination som bidrar till stark gemenskap och ett lyckat sportlov i Åre. Förutom närheten till skidbackarna i Åre finns det även väldigt bra skidområden i Edsåsdalen och Trillevallen som bara finns tjugo – trettio minuter bort. För er som vill åka längdskidor finns längdspår i Hålland, Järpen, Åre Björnen, Duved, Edsåsdalen, Trillevallen, Vålådalen och Ullådalen.

De flesta av våra sportlovsgäster väljer självhushåll. Det stora restaurangköket är smidigt att använda och det närliggande diskrummet gör att det går snabbt att diska bort efter måltiderna. Gården erbjuder stora ytor för gemensamma aktiviteter. Efter en heldag i skidbacken finns en bastu på fjällgården och även biljard- och pingisbord för de som har energi kvar. Sportlovsläger i Åre innehåller självklart mycket skidåkning men det finns även många andra aktiviteter som Zip line, ridning, skoter, badhus, shopping och längdskidåkning. 


Fira ert sportlov hos oss!

Välkomna att kontakta oss idag för pris och bokning.


Skolresa till Åre på vintern

Att åka med klassen till Åre på vintern blir ett härligt snöäventyr med dagar fyllda av skidåkning i Sveriges största skidsystem – Åre. Skidbackarna i Åre erbjuder bra skidbackar både för nybörjare och de mer avancerade skidåkarna. Vi hjälper till med att tipsa om både rabatt på liftkort och hyra av skidutrustning. I Åre finns det många grillplatser vid skidbackarna så då är det mysigt att samla ihop klassen igen vid lunchtid och äta den medhavda matsäcken.


Efter en heldag fylld med aktiviteter är det skönt att komma hem till lugnet i Hålland, sätta sig i den varma bastun och spela lite biljard innan det är dags för middag. Eftersom ni har hela gården för er själva kan ni springa runt precis som ni vill både inne och ute och ha riktigt roligt tillsammans.


För er som önskar lite extra roliga vinteraktiviteter har vi ett väldigt bra samarbete med duktiga JoPe Fors&Fjäll. Tillsammans med JoPe kan ni under er skolresa pröva på snöskovandring till en Igloo, isklättring , krypa runt i spännande grottor, en härlig topptur utför Snasahögarna eller en underbar dag på längdskidor i vacker fjällmiljö. All utrustning finns att hyra och vi rekommenderar att ni delar upp er i mindre grupper och turas om att göra de olika aktiviteterna. En annan underbar upplevelse i fjällen under er skolresa i Åre är att rida på islandshästar och det kan ni göra tillsammans med Huså Åreskutans Fjällridning och glada Hannah Johnsson.